1. Kelkkasafarit luontoon

Päivittäin | klo 15:00 – 17:00

Safarin aluksi pukeudumme kelkkailuvarusteisiin. Ennen liikkeelle lähtöä opas kertoo turvallisuussäännöt ja pitää ajo-oppitunnin. Reittimme vaihtelee järven jäällä, metsän kätköissä ja tunturin kupeessa. Pieni lepohetki kelkkailun lomassa on paikallaan ja safarin puolessavälissä pysähdymme nauttimaan lämmintä mehua.

Kesto: 2 tuntia
Hinta: € 99 / henkilö

2. Ajajan unelma

Ma, to | klo 9:00 – 12:00

Tämä safari on enemmän ajamista kuin taukoja. Tämä kelkkasafari sopii kaikille, jotka haluavat päästä kunnolla ajamisen makuun. Kaikilla osallistujilla on oma moottorikelkka ilman matkustajaa ja vaihteleva reitti antaa hyvän tuntuman kelkan käsittelyyn. Matkan varrella näemme myös upeita maisemia! Safarin aikana pysähdymme hetkeksi levähtämään ja nauttimaan lämmintä mehua.

Kesto: 3 tuntia
Hinta: € 168 / henkilö (hintaan sisältyy 1 henkilö/moottorikelkka)

3. Kelkkasafari porotilalle

Ma, ke, pe, su | klo 9:30 – 12:30

Kelkkareitti vie meidät järvien ja lumisten metsien kautta paikalliselle porotilalle. Porotilalla tutustumme lappilaiseen kulttuuriin ja poronhoitoon, perinteiseen lappilaiseen elinkeinoon. Pääsemme myös kokeilemaan entisaikojen matkustustapaa yhden kilometrin poroajelulla. Ennen kuin matkamme jatkuu kohti Leviä, juomme pullakahvit ja tarinoimme talonväen kanssa.

Kesto: 3 – 4 tuntia (poroajelu 1km)
Hinta: € 152 / henkilö

4. Retki porotilalle

La | klo 10:30 – 12:30

Lyhyen ajomatkan jälkeen saavumme paikalliselle porotilalle. Porotalous on tärkeä elinkeino Lapissa. Porot ovat puolikesyjä eläimiä, jotka vaeltavat vapaana metsissä ja muutaman kerran vuodessa ne kerätään yhteen erotuksia varten. Poroisäntä on valinnut tokastaan ne porot, jotka opetetaan vetämään rekeä ja pääsemmekin kokemaan kilometrin pituisen poroajelun. Safarin jälkeen on aika nauttia kupposet kahvia idyllisessä tuvassa ja kuulla mielenkiintoista tietoa poroista, ennen kuin on aika suunnata kulkumme takaisin Leviä.

Kesto: 2 tuntia (poroajelu 1km)
Hinta: € 108 / aikuinen, € 81 / lapsi

5. Pilkkisafari

Ti, To | klo 11:00 – 15:00

Suuntaamme kelkkamme kohti Levin kauniita ja vaihtelevia maisemia. Ajamme läpi jäisten vesistöjen ja lumisten metsien salaiselle kalapaikalle, jossa saalis odottaa ottajaansa. Pilkkimisen jälkeen nautimme lappilaisen keittolounaan ja kahvit viihtyisässä kodassa.

Kesto: 4 tuntia
Hinta: € 152 / henkilö

6. Huskysafari

Tarvittavan talvivarustuksen vastaanotettuamme matkaamme bussilla huskyleiriin, missä saamme tarvittavan ohjeistuksen. Koiravaljakkosafari vie meidät läpi lumisten metsien. Safarin jälkeen nautimme lämmintä mehua ja kuulemme lisää tarinoita huskeista. Paluu safariclubille autokyydillä.

Ti, ke, to, pe | klo 10:00 – 13:00

10 km huskysafari (n. tunti)
Kesto: n. 3 tuntia sis. kuljetukset
Hinta: € 174 / aikuinen (2 henkeä/reki), € 130 / lapsi

Ma, la | klo 12:00 – 14:00/14:30
5 km huskysafari (n. 30 min)
Kesto: n. 2 – 2,5 tuntia sis. kuljetukset
Hinta: € 109 / aikuinen (2 henkeä/reki), € 82/ lapsi

7. Koko päivän huskysafari

Ti, la | Klo 8:30 – 15:30 (17.1. alkaen)

Saatuamme tarvittavan talvivarustuksen matkaamme bussilla huskytilalle, jossa meitä odottaa unohtumaton päivä koirien kanssa! Huskytilalla saame kuulla koirien elämästä kennelissä ja meille opetetaan, kuinka ohjata omaa koirarekeä. Sitten on aika suunnata luontoon innokaan rekikoirajoukon vetämänä. Reitin varrella pysähdymme ottamaan kuvia kauniista maisemista sekä nautimme lämpimät juomat ja maukkaan ulkolounaan luonnon keskellä. Ikimuistoisen päivän jälkeen on aika ohjata huskyjoukkomme takaisin huskytilalle, jossa opimme lisää koirista. (Tämä safari soveltuu vain aikuisille.)

Kesto: 7 tuntia sis. kuljetukset (husky safari n. 5 tuntia)
Hinta: € 417 / aikuinen

8. Revontulihuskysafari

Ke | klo19:00 – 22:00 (Safaria ei toteuteta huhtikuussa.)

Matkaamme bussilla huskyleiriin. Paikan päällä meitä tervehtivät innokkaat koirat, jotka ovat valmiina kiitämään luontoon Lapin tumman yötaivaan alla. Hyvällä tuurilla taivas on kirkas ja voimme matkata hiljaisuudessa upeiden revontulien johdattamana. Husky safari on noin 10 kilometriä ja 2 henkeä jakavat reen vaihtaen ajovuoroa.

Kesto: n. 3 tuntia sis. kuljetukset
Hinta: € 174 / aikuinen, € 130 / lapsi

9. Revontulisafari kelkoilla

Päivittäin | klo 19:00 – 22:00

Tutustu moottorikelkalla ajamiseen illan hämärässä. Ajamme läpi lumisten metsien ja yli jäätyneiden jokien. Jos olemme onnekkaita kirkkaalta taivaalta valoa matkalle antavat tähdet ja kuu ja jopa revontulet. Nuotion äärellä on mukava nauttia kupponen kuumaa ja paistella makkaraa ennen paluuta Leville.

Kesto: 3 tuntia
Hinta: € 126 / henkilö

10. Revontuliretki lumikengillä

To | klo 19:30 – 21:30/22:30 (Safaria ei toteuteta huhtikuussa.)

Lähde mukaamme ainutlaatuiselle lumikenkäretkelle. Ilta alkaa lyhyellä kuljetuksella Levitunturin huipulle, jossa kaikille osallistujille annetaan lumikengät ja kerrotaan, kuinka ne puetaan jalkaan. Oppaamme näyttää, miten lumikengillä kävellään ja pian on huomattavissa, kuinka ne auttavat kulkemaan koskemattomilla lumihangilla ja pääsemme näkemään upeita maisemia, jotka muuten jäisivät näkemättä. Retkemme kulkee upean avaran lumikentän läpi Levintunturin huipulla. Selkeällä säällä ja hyvällä tuurilla meillä on mahdollisuus nähdä revontulet sekä Levin ympärille levittyvät kauniit maisemat kuunloisteessa. (Tämä retki vaatii hyvää peruskuntoa. Retki soveltuu yli 12-vuotiaille.)

Kesto: 2 – 3 tuntia
Hinta: € 69 / henkilö

11. Revontuliretki lumikylään

Ke, pe | klo 18:00 – 22:00 (14.12. alkaen, paitsi 23.12. ja 30.12.)

Lähde mukaan retkelle Lainion lumikylään. Ensimmäisenä näemme esityksen revontulista, jonka jälkeen on aika siirtyä ulos. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä joko pienen pilkahduksen tai kokonaisen revontulten väriloiston pohjoisen taivaan alla. Iltahämärässä pääsemme myös hämmästelemään lumikylän hienoutta. Sisällä jääbaarissa on tarjolla lämmikettä ennen paluuta takaisin Leville.

Kesto: 4 tuntia sis. kuljetukset
Hinta: € 83 / aikuinen, € 74 / lapsi

12. Lumikenkäretki

Ti, La | klo 14:00 – 16:00
Ma, su | klo 10:30 – 12:30

Lähde mukaan lumikenkäretkelle. Vaihdettuamme lumikengät jalkaan suuntaamme kulkumme Levin ympäristöön. Matkan varrella opas kertoo lappilaisesta elämästä ja ihmisistä. Retken aikana nautimme kuumaa juomaa ennen kuin palaamme safariclubille. (Tämä retki vaatii hyvää peruskuntoa. Retki soveltuu yli 12-vuotiaille.)

Kesto: 2 tuntia
Hinta: € 64 / henkilö

13. Päiväretki lumikylään

Ti, la | klo 10:00 – 13:00 (14.12. alkaen, paitsi 17.12.)

Tule kanssamme tutustumaan lumen ja jään valtakuntaan! Saavuttuamme Lainion lumikylään meidät vastaanottaa suuri lumesta tehty iglu, joka pitää sisällään hotellihuoneita, jääbaarin ja lumiravintolan. Opas kierrättää meitä lumikylässä kertoen, mitä kaikkea upean lumi-iglun rakentaminen oikein vaatii. Kierroksen jälkeen jääbaarissa meillä on mahdollisuus ostaa juomia, jotka tarjoillaan luonnollisesti jäälaseista. Ennen paluukyytiä Leville meillä on aikaa kierrellä itsenäisesti lumikylässä. Huomioithan, että talvivaatetus ei kuulu hintaan, joten pukeuduthan lämpimästi.

Kesto: 3 tuntia sis. kuljetukset
Hinta: € 58 / aikuinen, € 49 / lapsi

14. Illallinen lumikylässä

Ke, pe | klo 18:00 – 22:00 (14.12. alkaen paitsi 23.12. ja 30.12.)

Vietä unohtumaton ilta Lainion lumikylässä.

Nautimme herkullisen kolmen ruokalajin illallisen lumiravintolassa. Jääbaarista on mahdollisuus ostaa juomia, jotka tarjoillaan luonnollisesti jäälaseista. Illallisen jälkeen on aikaa tutustua lumikylän ihmeellisyyksiin. Mieleenpainuvan illan päätteeksi paluu bussilla takaisin Leville.

Kesto: 4 tuntia sis. kuljetukset
Hinta: € 123 / aikuinen, € 101 / lapsi

15. Yöpyminen lumihotellissa

Päivittäin | Lähtö 18:00 - Paluukuljetus 10:00 (14.12 alkaen)

Vietä muistorikas yö lumihotellissa.

Lumen eristävän ominaisuuden ansiosta sisälämpötila lumihotellissa on aina -2…-5 astetta, huolimatta siitä, mikä on ulkona vallitseva lämpötila. Ennen makuupusseihin kääriytymistä käymme ihastelemassa jää- ja lumiarkkitehtuuria lumilinnan käytävillä, huoneissa ja kappelissa sekä nautimme herkullisen kolmen ruokalajin illallisen jääravintolassa. Aamiaisen jälkeen seuraavana aamuna palaamme takaisin Leville. Huomaathan että talvivaatetus ei kuulu hintaan, joten pukeuduthan lämpimästi.

Hinta: € 258 / aikuinen, € 131 / lapsi
Majoitus kahden hengen huoneessa, lisävuode pyydettäessä
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: € 60 / henkilö

16. Moottorikelkkasafari lumikylään

Pe | klo 11:00 – 15:00/16:00 (14.12. alkaen)

Ennen liikkeelle lähtöä oppaamme kertoo tarvittavat turvallisuussäännöt ja pitää ajo-oppitunnin. Reittimme kulkee järven jäällä, avoimilla jängillä ja halki lumisten metsien. Lainion lumikylään saavuttuamme pääsemme ihastelemaan lumilinnaa ja sen upeita lumi- ja jääveistoksia. Vierailun päätteeksi nautimme maittavan lounaan Krouviravintolassa ennen kuin on aika suunnata kelkkamme takaisin kohti Leviä. (Tämä safari soveltuu yli 15-vuotiaille.)

Kesto: 4 – 5 tuntia
Hinta: € 202 / henkilö
Lisämaksu 1 hlö/kelkka € 85 / henkilö

17. Moottorikelkkasafari lumikylään ja yöpyminen lumihotellissa

Ti, La | Lähtö klo 17:00 – Paluukuljetus klo 10:00 (14.12. alkaen)

Päivämme alkaa varusteiden vaihdolla ja safariohjeistuksella jonka jälkeen suuntaamme kelkat kohti Lainion lumikylää. Matka läpi vaihtelevan maaston halki kestää noin 2 tuntia. Perillä meitä odottaa hotelli, joka on tehty jäästä ja lumesta. Lumen eristävän ominaisuuden ansiosta sisälämpötila on aina -2…-5 celsiusastetta, huolimatta siitä, mikä on ulkona vallitseva lämpötila. Ennen makuupusseihin kääriytymistä käymme ihastelemassa jää- ja lumiarkkitehtuuria lumilinnan käytävillä, huoneissa ja kappelissa. Kolmen ruokalajin illallinen tarjoillaan jääravintolassa. Seuraavana aamuna hirsiravintolassa tarjoiltavan aamiaisen jälkeen on aika nousta bussin kyytiin, joka kuljettaa meidät takaisin Leville. (Tämä safari soveltuu yli 15-vuotiaille)

Hinta: € 365 / henkilö (2 hlö/kelkka)
Majoitus kahden hengen huoneessa, lisävuode pyydettäessä
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: € 60 / henkilö
Lisämaksu 1 hlö/kelkka: € 85 / henkilö

Ehdot

Safarit toteutetaan Levillä 1.12.2016 – 15.4.2017. Minimiosallistujamäärä on 2 aikuista.

Lapset

Lapset (4-14-vuotiaat) saavat 25 % alennusta aikavälillä 1.12.2016 – 8.1.2017, muina aikoina alennus on 50 %. Lapsihinta oikeuttaa paikkaan oppaan vetämässä reessä. Yli 140 cm pitkä lapsi saa istua moottorikelkan kyydissä maksettuaan aikuisen hinnan. Huomioithan, että esimerkiksi huskysafareilla lapselle ovat voimassa erilliset hinnat, nämä on aina mainittu kuvauksen yhteydessä.

Safarihintaan sisältyy

Moottorikelkkasafarit sisältävät kelkkailuvarusteet, opastuksen, moottorikelkan (ajo 2 hlöä/kelkka), polttoaineet, vakuutuksen (asiakkaan omavastuu vahinkotapauksissa max € 980), ylläpidon ja huollon sekä arvonlisäveron. Moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias ja omistettava voimassa oleva ajokortti.

Huom: omavastuu on mahdollista alentaa 150 €:n maksamalla 15 € / kuljettaja / safari.

Moottorikelkkasafareilla mahdollisuus ajaa 1 hlö/kelkka, hinta riippuu safarin kestosta seuraavasti:
1 - 4 h EUR 45 / per henkilö
yli 4 h EUR 85 / per henkilö

Yleiset ehdot

Safarit toteutetaan säävarauksella ja ohjelman sisällön järjestys voi vaihtua. Vastuullisena safarin järjestäjänä Lapland Safaris West Oy pidättää oikeudet muuttaa safarien hintoja, kestoja ja sisältöä ilman ennakkoilmoitusta.

Lapland Safaris West Oy pidättää oikeuden keskeyttää safari mikäli osanottaja osoittaa käyttäytymisellään, että hänestä on mahdollista vaaraa itselleen tai muille asiakkaille tai jos hänen terveydentilansa sitä vaatii. Ennakkoon maksettuja safareja ei hyvitetä.

Moottorikelkan kuljettaja on vastuussa kelkalle aiheuttamilleen vahingoille. Omavastuu on vahinkotapauksissa enintään € 980,- kuljettaja / moottorikelkka / vahinkotapaus.

Moottorikelkkasafareja ei suositella raskaana oleville naisille, sillä tärähtelyt ja pakokaasut voivat olla haitallisia. Mikäli ohjelmaan osallistuminen vaatii erityisjärjestelyjä (esim. lisäkuljetuksia paikan päälle), Lapland Safaris West Oy ei vastaa näistä lisäkustannuksista.