Pallas-Yllästunturin kansallispuisto - pala kauneinta luontoa Levin vieressä

Tunturien raikkaimmat huiput. Täällä hengität maailman puhtainta ilmaa ja koet ympärilläsi tunturimaiseman avaruuden. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston monipuoliset retkeilyreitit vievät helposti huipulta huipulle ja tunnelmallisille tulentekopaikoille. Liikut, lepäät ja lomailet Lapin luonnon ihmeiden ja hyvien palvelujen ympäröimänä.

Aivan Levin kupeessa sijaitsee Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto joka ulottuu Kittilän, Kolarin, Muonion ja Enontekiön kuntien alueelle. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto yksi Suomen kauneimmista ja tarjoaa vaihtelevia reittejä jokaiseen makuun. Reittejä löytyy eripituisia niin huipuille kuin vain maisemien ihailuun. Tunnetuin ja samalla vanhin merkitty vaellusreitti on Hetta-Pallas, joka on pituudeltaan 50km.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on arvostettu retkeilijöiden keskuudessa hyvin reittien, yleisen siisteyden sekä monipuolisuuden vuoksi. Henkeä salpaavia maisemia pääsee ihailemaan niin kesällä kuin talvellakin kävellen, hiihtäen tai pyöräillen.

Lue lisää Nationalparks.fi -palvelussa
Lue lisää Luontoon.fi -palvelussa