Samiland ja Lapin värit näyttely

Samiland näyttely Levillä

Samiland on museo Levillä, joka esittelee Euroopan Unionin ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, historiaa ja nykypäivää. Samiland on maailmanlaajuisen Unesco Observatory Cultural Village -ohjelman osahanke, ja se on avoinna Tapahtumakeskus Levi Summitin yhteydessä. Samiland pitää sisällään laajan sisänäyttelyn sekä 10.000m² ulkonäyttelyalueen.

Sisänäyttelyssä voi tutustua mm. eri saamelaisryhmien kansallispukuihin ja käyttöesineisiin, kerronnalla ja runsaalla kuvituksella höystettynä. Myös poronhoito on sisänäyttelyssä hyvin esillä, ja vierailija voikin lukea vanhoista poromiehistä kirjoitettuja tarinoita tai seurata GPS-pannalla varustetun poron liikkeitä reaaliaikaisesti isolta näytöltä.

Ulkonäyttelyalueella vierailija kulkee läpi 300 metriä pitkän polun, jota kulkiessaan voi tutustua erilaisiin saamelaisiin perinnerakennuksiin. Jokaisessa kohteessa on erikseen kerrottuna, mitä käyttötarkoitusta varten rakennus on rakennettu. Ulkonäyttelyalueella on myös poroaitaus, jossa vierailijoilla on talviaikaan mahdollisuus tutustua poroihin tai syöttää niitä vaikkapa jäkälällä.

Samilandiin voi tutustua myös opastettujen kierrosten muodossa suomeksi, englanniksi tai saameksi, ja halutessaan jopa aidolla joikuesityksellä höystettynä! Samilandissa tullaan järjestämään talvisesongin aikana myös erilaisia työpajoja, joissa vierailijoilla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi suopunginheiton saloihin.

Liput ja aukioloajat

Suljettu 26.3. alkaen

Lippujen hinnat

Aikuiset 12 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 10 €
Lapset 7-16 vuotta 9 €
Lapset 0-6 vuotta vapaa pääsy
Ryhmät (min 10 hlöä) 10 € / hlö
Perhelippu (2 aik. + 2 lasta tai 1 aik. + 3 lasta) 24 €
Jäkäläpussit porojen ruokintaa varten (vain talvikaudella) 4 € / pussi
Pääsylippu sisältää kahvin, teen tai kuuman mehun, jonka voi nauttia kahviossa näyttelyyn tutustumisen jälkeen.

Samilandin tarkemmat tiedot löydät näyttelyn omilta verkkosivuilta:
samiland.fi

Lapin värit -valokuvanäyttely

Lapin värit -näyttelyssä koet tunturimaisemat, Lapin värit ja tunnelmat sekä vuodenaikojen vaihtelut upeiden valokuvien välityksellä. Näyttely sisältää yli 100 upeaa teosta. Tauluissa näet Tunturi-Lapin alueen maisemia ja niiden eri vuoden- ja vuorokaudenaikoja. Näyttely on esillä Hotel Levi Panoraman ja Tapahtumakeskus Levi Summitin välisellä yhdyskäytävällä ja on avoinna joka päivä vuoden ympäri.